Werking

Een sociaal hondenpension, hoe zit dat juist in elkaar?

Ik werk enkel in groep, honden zijn echte roedeldieren en houden er van om samen met soortgenootjes hun dag door te brengen.
Het is zo dat honden enorm veel structuur nodig hebben. Dit schept duidelijkheid, veiligheid en vertrouwen. Regels en grenzen zijn een grote must!

Na een eerste contact (mail, tel, sms) volgt er steeds een kennismaking waarbij hond(en) en baas(jes) even langskomen. Hierbij wordt alles besproken en kan er al eens rondgesnuffeld worden.
Nadien wordt er een testdag afgesproken waarbij de hond een eerste keer in dagopvang komt. Tijdens deze dag ligt de focus hoofdzakelijk op de nieuweling en wordt er kennisgemaakt met de andere honden, het terrein, het huis, de kennels enz.
Indien deze dag vlotjes verloopt, is de hond steeds welkom voor een later verblijf.
Indien er nog wat werkpuntjes zijn, wordt er besproken hoe we de hond verder kunnen begeleiden. Vaak betreft het honden met een bepaalde angst, onzekerheid,…die met wat extra aandacht enorm kunnen openbloeien.

Voorwaarden

Doordat ik enkel in groep werk, gelden er bepaalde voorwaarden. Dit om zowel mijn als de honden hun veiligheid te kunnen garanderen.

Reuen dienen gecastreerd te zijn (minstens 1maand voor eerste testdag).

Teefjes hoeven niet gesteriliseerd te zijn, maar loopse teefjes neem ik niet aan.

Alle honden dienen in orde te zijn met hun vaccinaties (inclusief kennelhoest!), ontwormd en ontvlooid.

Honden die agressie vertonen naar mens en/of soortgenoot, worden hier logischerwijs niet toegelaten.
Er wordt uiteraard onderscheid gemaakt tussen echte agressie en angst/waarschuwen, maar de eerste stappen naar vertrouwen en herstel worden best gemaakt in de thuisomgeving in het bijzijn van een gedragstherapeute. Naargelang de case kan ik zeker doorverwijzen naar de juiste therapeut.