Werking

DE grote vraag. Hoe werkt dit allemaal?
Een groep van om en bij de 10 honden in bedwang houden en grenzen aanleren…niet gemakkelijk!

Mensen kennen hun eigen hond uiteraard enkel in huiselijk verband. Een wandeling of 2, gezellig luieren in de zetel of voor het raam, dat is een gemiddelde dag.
Hier verloopt dat echter helemaal anders. Honden zijn niet thuis, baasje is niet in de buurt en nieuwe regels worden gesteld door enerzijds de groep en anderzijds ikzelf.

Een hele grote aanpassing voor elke hond, waar ze ook op pension gaan, maar hier toch vaak ietsje meer.
De alledaagse werking ‘honden apart of per 2 naar buiten’ geldt hier niet. Honden zijn groepsdieren, ze zoeken sociaal contact en het voedt zowel geest als lichaam.
Hierdoor krijg je de heilzame werking van de roedel, maar ook de extra risico’s van een roedel.

Men mag niet onderschatten dat honden krachtige dieren zijn met een eigen wil, tanden en nagels. Correctheid, regels en eventuele correcties zijn hier zeker broodnodig en zorgen ervoor dat alles goed en veilig verloopt.
Het is dus de persoonlijke keuze maken of je je hond in een roedel wilt zien spelen/leven en hierbij de nodige regels accepteert, of je liever geen sociale interactie wenst en hem hiervan behoedt.
Ikzelf vind de sociale interactie en het geluk dat mijn honden  vinden in een groep veel belangrijker dan de eventuele risico’s.  Zonder deze socialisatie zouden ze niet de honden zijn geworden die ze nu zijn.

Ikzelf fungeer hoofdzakelijk als monitor. Ik begeleid de honden en grijp enkel in waar nodig.
‘Mensentaal’ en onze bijhorende handelingen vormen vaak grote onduidelijkheid voor honden. Wij zijn nu eenmaal anders, onze manier van communiceren is compleet verschillend en dus is het beter onze inmenging te reduceren tot het noodzakelijke. Dit om conflicten door verwarring ed. te vermijden.
Mijn doel is dus om de honden zo weinig mogelijk te storen in hun doen als het aankomt op ‘problemen’ die ze zelf kunnen oplossen. Bvb een hond die iets te opdringerig is, wordt vaak zelf correct op z’n plaats gezet. Correcte honden gaan conflicten vermijden of deze op een correcte manier oplossen.
Gedrag dat ander (en eventueel erger) foutief gedrag uitlokt en problemen kan creëren, bvb pestgedrag, flirten, rijden, uitdagen,…wordt door mij afgebroken en gecorrigeerd.

Om een roedel te kunnen beheersen in diverse situaties heb je ‘tools’ (middelen) nodig.
Onder tools kan je vanalles rekenen. Stem, lichaam, (lichte) aanraking,…
Zonder deze sta je machteloos en loopt het vroeg of laat fout. Correcties worden enkel gegeven indien deze nodig zijn!

Indien een groep stabiel en in balans is, krijg je een geweldig beeld. Honden kennen hun grenzen en genieten volop van spelen, rondsnuffelen, relaxen,…Wat ze maar willen!
Jong, oud, klein en groot leven harmonieus samen en laten elkaar in hun waarde. Hoe het hoort te zijn, want duidelijkheid en grenzen creëren rust in het hoofd! Ze hoeven niets te doen, te bewaken of te controleren. Er wordt niets van hen verwacht buiten volgen. Alles is onder controle!
Zo krijg je als baasje een stabiele en gelukkige hond terug mee naar huis die nog lang kan nagenieten van zijn/haar eigen vakantie! Ook vertonen vele honden (veel) minder reactiviteit aan de leiband naar andere honden toe en kunnen gestelde/herstelde grenzen thuis ook goed van pas komen of zelfs een nieuw begin betekenen.

Honden worden op voorhand steeds gescreend bij een kennismaking.
Nadien volgt er een proeftijd van 1 à 2 dagen. Zo kan ik zien hoe de hond functioneert in de groep en of hij/zij geschikt is voor verblijf in roedelverband.
Honden worden onderverdeeld naargelang hun karakter en sociale vaardigheden. De prijs van het verblijf zal hiervan afhankelijk zijn.
Probleemhonden zijn welkom, maar vergen veel extra aandacht. De beloning is echter groot indien deze hier hun gading vinden!
Aarzel niet om mij te contacteren, zo kunnen we samen bekijken wat we voor uw hond kunnen betekenen.

Voor info omtrent tarieven, gelieve contact op te te nemen.