Dag- & vakantieopvang

Dagopvang

Heb je even een drukke dag? Wil je er graag een dagje tussenuit?
Geen enkel probleem, dan is dagopvang de perfecte keuze!

Je kan je hond ’s morgens brengen en ’s avonds terug ophalen, er is geen overnachting.
Afhankelijk van de drukte, kan de hond ook mee op wandeling (1-2u).
! Dagopvang tijdens schoolvakanties is vaak maar beperkt mogelijk wegens volboekt !

Van maandag tot vrijdag kan je hem/haar brengen vanaf 7u30 en ophalen kan tot 19u.
Op zaterdag en zon-/feestdagen kan het vanaf 8u30 en ophalen tot 18u.

Tarieven

Dagopvang tijdens de week is 27€ (incl. btw)
Dagopvang op zaterdag is 30€ (incl. btw)
Dagopvang op zon- en feestdagen en tijdens schoolvakanties is 35€ (incl. btw)

Vakantieopvang

Nood aan een lange vakantie of een weekendje weg, maar je hond kan niet mee?
Geen zorgen, je hond is hier meer dan welkom!
Hierbij blijft je hond ook overnachten, dit kan zowel in huis als in de kennels.
In huis wordt er verplicht in de bench geslapen, in de kennels is er meer keuze (en ruimte) en verblijven de honden meestal per 2 in een kennel (3×2.5m). Ook hier kan benchtraining verdergezet worden.

Van maandag tot vrijdag kan je hem/haar brengen vanaf 7u30 en ophalen kan tot 19u.
Op zaterdag en zon-/feestdagen kan het vanaf 8u30 en ophalen tot 18u.
! Vroeger brengen/later ophalen/’s morgens ophalen zonder meerprijs (voor 8.30) kan steeds onderling besproken worden tijdens vakantieopvang (verblijf van minimum 7 dagen)!

Tarieven

Verblijf met overnachting is 32€ (incl. btw) per begonnen dag
Verblijf met overnachting tijdens schoolvakanties, zon- en feestdagen is 37€ (incl. btw) per begonnen dag

De prijs per dag is dus onafhankelijk van het uur van brengen/ophalen.

Wat mee te brengen?

 • Er worden handdoeken, kussens en dekens voorzien, maar het meebrengen van een eigen deken/kussen met eigen geur is steeds aangeraden. Alsook kan er zo makkelijker geroteerd worden indien er een wasje nodig is.
 • Voeding wordt meegegeven (zo min mogelijk stress en verandering voor de hond), maar de mogelijkheid bestaat om te kiezen voor voeding van het pension.
  Zo komt er wel een meerprijs van 3€/dag bovenop de dagprijs.
 • Het paspoort van je hond. De standaard verplichte vaccinaties dienen in orde te zijn, incl. kennelhoest. Deze horen jaarlijks herhaald te worden en ruim op tijd voor het eventuele verblijf.
  Ontwormen en ontvlooien wordt ook best herhaald voor het verblijf.
 • Speelgoed/snacks/…. mogen steeds meegegeven worden, deze blijven echter in de bench of kennel van de hond.

Voorwaarden

 • Voor nieuwe klanten/honden volgt er eerst een kennismaking, hond(en) en baas(jes) komen even langs om alles te bespreken en te bekijken.
  Vervolgens wordt er een verplichte testdag afgesproken waarbij de hond in dagopvang getest wordt qua omgang met de andere honden, mezelf en de omgeving. In geval van een jonge pup kan er voor een halve dag gekozen worden. Testdagen vinden plaats tijdens de week, niet in het weekend.
  Afhankelijk hoe deze testdag verloopt, wordt er reeds bevestigd dat de hond:
  – Steeds welkom is voor dag/vakantieopvang
  – Meer begeleiding nodig heeft. In de meeste gevallen is het ‘probleem’ na enkele keren dagopvang verholpen en is de hond daarna steeds welkom.
  – Niet geschikt is voor roedelopvang = er zal eerst thuis moeten gewerkt worden aan bepaalde gedragsproblemen onder begeleiding van een gedragstherapeute, ofwel een ander type opvang moet gezocht worden voor de hond.
 • Honden met een bepaalde problematiek worden in overleg en met eventuele voorgaande thuisbegeleiding door een gedragstherapeute toegelaten. Honden die reeds agressie vertonen of hebben vertoond naar zowel mens en/of soortgenoot, horen hier niet thuis. Na grondige begeleiding van een gedragstherapeute kan dit eventueel herbekeken worden.
 • Honden horen normaal sociaal gedrag te vertonen naar elke andere hond. Zowel reu als teef, groot en mini.
 • Teefjes hoeven niet gesteriliseerd te zijn, maar bij loopsheid is verblijf/opvang niet mogelijk. Na loopsheid is er een wachttijd van een maand vooraleer ze terug in opvang kan komen.
 • Reuen horen gecastreerd te zijn vanaf de leeftijd van 8maanden.
  Dit kan echter per hond bekeken en geëvalueerd worden, iets grotere rassen kunnen bvb later gecastreerd worden indien hun gedrag in groep dit toelaat. Ivm castratie/sterilisatie mag men mij altijd contacteren ivm ervaringen op vlak van karakter/ontwikkeling.
 • Mechelaars, Hollandse herders, Husky’s, livestock guardian breeds (bvb grote Pyrenees, Anatolische herder,…), mastiffs en alle rassen die volwassen zwaarder zijn dan 30kg worden enkel aangenomen indien deze reeds op puppy leeftijd werden geïntroduceerd en begeleid in het pension.
 • Indien reeds adolescent/volwassen neem ik alleen honden aan met een maximum gewicht van om en bij de 25kg. Dit om het leuk te houden voor onze kleinere hondjes in de groep en om hun/onze veiligheid te kunnen waarborgen.
 • Ik ben steeds vrij om de opvang van een hond te weigeren indien deze de veiligheid van de anderen/mezelf in het gedrang brengt.