About

Hallo!
Ik ben Ellen, 32 en woon samen met mijn vriend in Hoeilaart.
Zelf heb ik 2 honden: Mana, een 7 jarige Stafford mix, en Nox, een 4 jarige Oud-Duitse herder.
Ik ben eigenlijk opgegroeid met kippen, konijnen, hamsters, ratten en paarden. Steeds bezig met dieren dus!

In 2013 besloot ik mijn eerste hond te adopteren, een sprong in het diepe. Ik wist eigenlijk -nog- niet zo veel van honden, maar ik moest en zou er alles aan doen om haar het beste te kunnen bieden qua opvoeding!
Al snel begon ik mij in te lezen in alles wat te maken had met hondengedragspsychologie en training.
Ik ging meer en meer letten op lichaamstaal, de non-verbale interactie en keek verder dan enkel de ‘fysieke’ zit, lig of blijf.

Ik merkte echter dat het niet zo simpel was om een ‘hond met een rugzakje’ te (bege)leiden in deze mensenwereld en dat het nog moeilijker was om op een stabiele, gecontroleerde en vooral positieve manier kennis te maken met andere honden.
Zo besloot ik om af en toe te dogsitten en ging ik vaak honden uitlaten. Ik leerde elke dag meer en meer de honden ‘lezen’ en hoe hier op in te spelen. Ik kreeg steeds enorm veel positieve reacties van baasjes wiens hond bij mij verbleven was en uiteindelijk is dit op enkele jaren tijd uitgegroeid tot mijn huidige job.
In 2016 nam ik er een 2de hond bij en startte het pension officieel.

Sindsdien hebben al talloze honden hier hun angst overwonnen, zich te pletter gespeeld of even gerelaxt terwijl hun baasje een lange werkdag had of zelf even nood had aan vakantie.