Puppy socialisatie & begeleiding


Na lang wikken en wegen, wachten in spanning, heb je eindelijk je nieuwe puppy mee naar huis genomen.
Nu is het aan jou/jullie!

Of het nu een eerste hond is of een 5de, geen enkele pup is hetzelfde. Wat misschien heel makkelijk was bij de ene hond, is nu ineens een pak moeilijker.
Hoe hij/zij in de wereld staat en leert staan en ermee omgaat, is compleet afhankelijk van de ervaringen, begeleiding en zekerheid die jij hem/haar meegeeft. Ook genetica speelt een grote rol(ras, goede kweker, asiel, drive, nestgenoten en aanwezigheid van een goede moederhond). Ze leren al enorm veel van hun nestgenootjes, hun mama en de verschillende ervaringen die ze al gehad hebben tijdens hun prille leventje.

De eerstvolgende grote socialisatieperiode vindt plaats van 8-12weken, de meeste puppies gaan tijdens deze periode naar hun nieuwe baas en deze benut je dus best ten volle.
Het inschakelen van een gedragstherapeute is zeker geen overbodige luxe, je kan het zien als een zeer waardevolle investering naar later toe! Gedragstherapeuten lossen niet alleen gedragsproblemen op, ze helpen je ook in het zo succesvol mogelijk begeleiden en opvoeden van je pup.

Velen beginnen bij een hondenschool, wat zeker en vast een zeer positieve stap is. Alleen valt dit onder training, niet onder opvoeding. Zit, lig, blijf, poot,… zijn zeer handige commando’s, maar helpen je pup niet mentaal in het omgaan met bvb een spannende situatie.
Al zit je hond fysiek, mentaal kan hij/zij enorm overweldigd zijn.

Puppies zijn welkom vanaf 12 weken (aangezien ze hun kennelhoest herhaling moeten gehad hebben), voor 12 weken kan je beroep doen op een gedragstherapeute.
Wij gaan hier dus nog een stapje verder dan ‘standaard’ hondenschool.

  • Ik focus voornamelijk op de omgang met soortgenoten, niet elke hond speelt even graag en is even vriendelijk of geduldig. Door het creëren van positieve en leerzame interacties met andere honden, krijg je een pup dat zelfzekerder wordt/is en een bepaalde zelfstandigheid krijgt.
  • Gemoedstoestand, werken aan kalmte, grenzen en ruimte.
  • Verderzetten zindelijkheidstraining
  • Benchtraining is mogelijk en wordt verdergezet, verplichte rust is een must bij puppy’s en zeker in deze setting. (Alsook is benchtraining enorm handig moest er ooit post-operatieve benchrust nodig zijn, een verblijf bij de dierenarts, op reis, in de auto, enz)
  • Hulp met basis commando’s
  • Mooi aan de lijn lopen
  • Aandacht voor baas, impulscontrole

Heb je een pup met een langere handleiding of een slechte start of had je graag een totaalpakket, dan combineren we de consulten van een gedragstherapeute aan huis en extra socialisatie/impulstraining hier in het pension. De prijs hiervan is op maat.