Over

Mijn naam is Ellen en sinds jaar en dag gepassioneerd door alles wat met dieren te maken heeft.
Jarenlang heb ik cavia’s, hamsters, konijnen en zelfs ratten gehouden. Op iets oudere leeftijd kwam hier zelfs een paard bij.

Eenmaal ik alleen woonde -en na héél lang nadenken uiteraard- , besloot ik een hond in huis te nemen. Dit werd Mana, een pitbull mix van 5 maandjes jong.
Verwaarloosd en mishandeld, maar hier ging ze een veel beter leventje krijgen!
Ze moest nog alles leren, behalve de achtertuin waarin ze haar eerste levensmaanden had doorgebracht kende ze niets.
Aangezien pitbulls niet bepaald bekend staan om hun geweldige sociale vaardigheden, besloot ik haar zoveel mogelijk te laten kennismaken met andere honden en dit enkel in een gecontroleerde en positieve setting. In eigen huis en op mijn eigen manier.
Dit verliep geweldig, ze was dol op elke hond die hier binnenkwam en de liefde was wederzijds!
Bij moeilijkere/onzekere honden paste ze haar gedrag zo aan dat deze haar gingen vertrouwen en helemaal open bloeiden. Honden die nooit speelden met anderen, werden ineens grote speelvogels.
Baasjes waren tevreden en ik genoot van het spelend opvoeden en socialiseren. Door mond op mond reclame kwamen er steeds meer baasjes bij mij aankloppen om voor hun viervoeter te zorgen.
Dit is ondertussen 3 jaar geleden en in juli 2016 heb ik officieel de overstap gemaakt naar erkend pension.

Ondertussen ben ik ook de trotse eigenaresse van een Oud Duitse herder van bijna 1 jaartje oud. Mijn 2 meiden -Mana & Nox- fungeren als mijn rechterhand en doen dit super !
Met z’n drieën zorgen wij ervoor dat de honden hier zich nooit vervelen of alleen voelen en toch de ‘rules of the pack’ volgen.

Samen vormen we steeds een blije bende waarbij respect hoog in het vaandel gedragen wordt.